Telephone 210 48 22 800

Καλέστε μας: +30 210 48 22 800

narthikes-daxtilon-karpon
21 Φεβρουαρίου, 2023

Πώς οι νάρθηκες δαχτύλων & καρπού μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας;

Η εκτεταμένη χρήση των κινητών, η πληκτρολόγηση όπως και η χρήση του ποντικιού μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του καρπού και των δαχτύλων. Πώς οι νάρθηκες για τον καρπό και για τα δάχτυλα μπορούν να αποκαταστήσουν τυχόν προβλήματα και να μας ανακουφίσουν από τον πόνο;

Είναι γεγονός πως οι καρποί είναι μία από τις πιο σκληρά «εργαζόμενες» αρθρώσεις του σώματός μας, καθώς τα χέρια μας είναι υπεύθυνα για ένα ευρύ φάσμα καθημερινών εργασιών και δραστηριοτήτων. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως σε μια εποχή που βασιζόμαστε τόσο στην τεχνολογία, τα ποσοστά χειρωνακτικής εργασίας, αρά κατ’ επέκταση και οι τραυματισμοί των χεριών και του καρπού, θα είχαν σταδιακά μειωθεί αισθητά. Όμως, ακριβώς η ίδια η χρήση της τεχνολογία είναι αυτή που αρκετές φορές επιβαρύνει την κατάσταση. Δουλειές γραφείου, όπου απαιτείται η πολύωρη χρήση του πληκτρολογίου και του ποντικιού ή ακόμα και η χρήση του κινητού μπορεί να θεωρηθούν η αιτία πίσω από πολλούς τραυματισμούς και θλάσεις του καρπού, του χεριού και των δαχτύλων.

Όταν ο καρπός σταματήσει να λειτουργεί αποτελεσματικά ή γίνεται επώδυνο να τον κινήσουμε, ο αντίκτυπος στην καθημερινή ζωή μπορεί να είναι σοβαρός. Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία του πόνου στους καρπούς, οι νάρθηκες έχουν γίνει μία αρκετά δημοφιλής επιλογή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Τι είναι οι νάρθηκες καρπού και δαχτύλων;

Οι νάρθηκες καρπού και οι νάρθηκες δαχτύλων αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν τόσο οξείς, όσο και χρόνιους τραυματισμούς και ενοχλήσεις. Υπάρχουν πολλών ειδών νάρθηκες για τις συγκεκριμένες περιοχές. Εκτός από την αρχική τους κατηγοριοποίηση σε νάρθηκες καρπού και νάρθηκες δαχτύλων, υπάρχουν περικάρπια, πηχεοκαρπικοί νάρθηκες, όπως και νάρθηκες αντίχειρα. Καθένας από αυτούς εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Σε ποιες περιπτώσεις όμως προτείνεται η χρήση νάρθηκα γενικότερα;

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε νάρθηκα;

Αρκετά συχνά παρατηρείται πως οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις προκαλούν ενοχλήσεις και τραυματισμούς. Αυτοί συμβαίνουν ως αποτέλεσμα βλάβης που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου. Οι συνήθεις δραστηριότητες που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς περιλαμβάνουν:

  • Πληκτρολόγηση
  • Χρήση ποντικιού υπολογιστή ή παιχνίδι σε κονσόλες
  • Χρήση των ίδιων εργαλείων ξανά και ξανά
  • Το παίξιμο μουσικών οργάνων
  • Συγκεκριμένες χειρωνακτικές εργασίες (γραμμή συναρμολόγησης, κομμωτήριο κλπ.)

Όταν κάποιος κάνει αυτές τις κινήσεις συνέχεια και καθημερινά, μπορεί να προκληθεί βλάβη στους μύες, τους τένοντες και τα νεύρα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, δυσκαμψία ή αδυναμία. Οι νάρθηκες καρπού ή δαχτύλων προσφέρουν την υποστήριξη που απαιτείται στην τραυματισμένη περιοχή για να δοθεί χρόνος ώστε αυτή να επουλωθεί. Ένας νάρθηκας αυτού του τύπου μπορεί να βοηθήσει επίσης στην σταθεροποίηση ενός κατάγματος, καθώς η χρήση του συνήθως προτείνεται μετά την αφαίρεση του γύψου.

Πολλές φορές η χρήση νάρθηκα μπορεί λειτουργήσει και ως μέτρο πρόληψης. Αθλητές συχνά φορούν νάρθηκες στην περίπτωση που γνωρίζουν πως υπάρχει αδυναμία σε συγκεκριμένες περιοχές και χρειάζονται ενίσχυση. Έτσι, προσφέρεται η απαραίτητη υποστήριξη για να διατηρηθούν υγιείς οι αρθρώσεις κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που λόγω εργασίας κάνουν καθημερινά επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση νάρθηκα;

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης νάρθηκα καρπού και νάρθηκα δαχτύλου στην καθημερινότητά μας είναι πολλά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • Σταθεροποίηση άρθρωσης κατά τη διάρκεια της επούλωσης
  • Μείωση οιδήματος
  • Αντιμετώπιση πόνου

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση ενός νάρθηκα καρπού/δαχτύλων;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς προχωρούν στην επιλογή ενός νάρθηκα καρπού/ δαχτύλων, όταν αναρρώνουν από τραυματισμό, πάθουν τενοντίτιδα ή διαχειρίζονται μια χρόνια πάθηση, όπως για παράδειγμα το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένοι κίνδυνοι.

Ο νάρθηκας θα πρέπει να χρησιμοποιείται για σύντομο χρονικό διάστημα και ο ασθενής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον συνηθίσει ή να τον φορά για πολύ καιρό, καθώς η μακροχρόνια και συνεχόμενη χρήση νάρθηκα μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή ατροφία. Όταν οι συντηρητικές θεραπείες, όπως ο νάρθηκας και η φυσικοθεραπεία, δεν παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο ιατρό για να του προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.Αφίσα ESPA Banner
30
EUR υπολείπονται για Δωρεάν Μεταφορικά
32%
Σύνολο:
0,00 
0